Adatbázis üzemeltető (specialista) tanfolyam

  • Leírás
  • Időpontok
  • Tananyag
  • Tudnivalók
Erre a tanfolyamra igénybe veheted az akár 0%-os Képzési Hitelt, melyről bővebben ITT olvashatsz.

A mai digitális világ az adatokra épül, az adatokat pedig komplex rendszerekben kezeljük, hogy minél gyorsabban, minél több információt tudjunk belőlük kinyerni. Az ilyen rendszerek kiépítése és karbantartása túlmutat a normál rendszerüzemeltetési feladatokon, hiszen az alaprendszer konfigurálása mellett fontos az azon futó információs rendszerek stabilitása és biztonsága. Az adatbázis üzemeltető feladata, hogy a szerverek telepítése és konfigurációja mellett az egyes adatbázis kiszolgálókat, információs rendszereket is megfelelő jogkörökkel és beállításokkal hozza létre és üzemeltesse, a rendszerben felmerülő hibákat, problémákat pedig rutinosan kezelje.

Tanfolyamunkon a résztvevők megismerkednek:
  • az SQL és NoSQL alapú rendszerek kezelésével,
  • a rendszerüzemeltetés alapjaival és
  • az információs rendszerek kezelésével és telepítésével.
Az Adatbázis üzemeltető (specialista) szakképesítés az OKJ-t követő új felnőttképzési rendszer része, így a tanfolyam sikeres elvégzését követően - független akkreditált vizsgaközpontban - államilag elismert bizonyítványtis szerezhetsz.
2024-09-24 - 2025-03-13
Oktatási napok, időpontok
kedd, csütörtök
17:00 - 20:15


Időtartam
6 hónap


Ár
590.000 Ft


Oktatás módja
Online

1. Infokommunikációs technológiák

Az első modul egy kis hardveres és szoftveres bemelegítés, így később átlátjuk, hogy a rendszereink milyen formában működnek.

2. Hálózati ismeretek

A második modul a hálózatok bevezetéséről szól. A hálózatok felhasználási szintű ismerete elengedhetetlen, hogy később átlássuk szerveink és az azokon futó alkalmazásaink működését.

3. SQL alapok

Természetesen, ha adatbázis szervereket szeretnénk üzemeltetni, ismerni kell a relációs adatbázisok legfőbb program- és lekérdezőnyelvét, az SQL-t. Ebben a modulban átnézzük az alapjait, működését és felhasználási logikáját.

4. SQL középhaladó

A negyedik modulban elmélyülünk az SQL-ben és a mélyebb szintű lekérdezéseket is megnézzük, hogy komplexebb adatbázis műveleteket is végre tudjunk hajtani.

5. NoSQL adatbázisok és azok kezelése

Nem minden adat strukturált és nem mindegyiket tudjuk relációs adatbázisban optimálisan kezelni. Ilyen esetekre kellhetnek a NoSQL adatbázisok. A modul keretében megtanuljuk a NoSQL rendszereket felhasználni, hogy képesek legyünk nagy mennyiségű adatot, kis energiabefektetéssel kezelni.

6. Alapvető rendszerüzemeltetés

A hatodik modulban elmélyülünk az informatikai rendszerek alapjaiban, a rendszerüzemeltetés alapjaiban. Ebben a modulban már kifejezetten a szerverek létrehozása és azok üzemeltetése fele mozdulunk el.

7. Adatbázisszerverek menedzsmentje

A hetedik modulban rátérünk az egyes adatbázis szerverek kialakítására és azok teljes értékű menedzsmentjére. A modul keretében ezzel fogunk megismerkedni.

A tanfolyam adatai:
Képzés azonosító száma: 06135008
Tanfolyam díja: 590.000 Ft
Tanfolyam helyszíne: 1139 Budapest, Frangepán utca 3.

A tanfolyam megkezdésének feltételei:
Iskolai végzettség: középfokú végzettség

A képzést a RUANDER Oktatóközpont szervezi. Ha részletesebb tájékozatást szeretnél, kérünk keresd fel a weboldalunkat a részletek gombra kattintva.