Junior Frontend fejlesztő + Webfejlesztő tanfolyam

  • Leírás
  • Időpontok
  • Tananyag
  • Tudnivalók

A webfejlesztés két fő területre tagolódik: a frontendre és a backendre. A frontend a felhasználói felület tervezésével, működésével és felépítésével foglalkozik, azaz mindazzal, amit a felhasználó a böngészőjében lát. A backend pedig az adatkiszolgálásért és a háttérműveletek végrehajtásáért felelős a szerveren. A Junior Frontend fejlesztő szakképesítés kifejezetten a frontend kialakítására és fejlesztésére fókuszál, míg a Webfejlesztő szakképesítés a frontend fejlesztését alapvetően érinti, és a backend fejlesztést részletesen kifejti.

Ha valaki teljes körű betekintést szeretne kapni a webfejlesztés világába, és mind a frontend, mind a backend területen magabiztosan kíván mozogni, hogy komplex weboldalakat hozzon létre, mindkét szakképesítésre szüksége lehet. Nálunk a résztvevőknek lehetőségük van mindkét szakképesítést megszerezni anélkül, hogy a két szakma közötti átfedést kétszer kellene megtanulniuk.

2024-09-21 - 2026-01-31
Oktatási napok, időpontok
szombat
09:00 - 16:00


Időtartam
17 hónap


Ár
990.000 Ft


Oktatás módja
Online
2024-09-23 - 2025-04-08
Oktatási napok, időpontok
hétfő, kedd, szerda
09:00 - 14:00


Időtartam
7 hónap


Ár
990.000 Ft


Oktatás módja
Tantermi
2024-09-23 - 2025-04-08
Oktatási napok, időpontok
hétfő, kedd, szerda
09:00 - 14:00


Időtartam
7 hónap


Ár
990.000 Ft


Oktatás módja
Online
2024-09-24 - 2025-11-27
Oktatási napok, időpontok
kedd, csütörtök
17:00 - 20:15


Időtartam
15 hónap


Ár
990.000 Ft


Oktatás módja
Online

1. hálózatok, Webszerkesztés és bootstrap

Az első modul keretében megismerkedünk a hálózatok alapjaival és a webszerkesztés világával, minden webfejlesztő legalapvetőbb eszközével, így szerkezetileg tudunk felépíteni weboldalakat, statikusa tartalommal ellátva, megfelelően design-olva, a Bootstrap adta lehetőségeket is felhasználva.


2. programozási logika és clean code

Ugyan sok embernek újdonság, de a webfejlesztés a szoftverfejlesztés egy alágazata, mely kifejezetten a webre szánt tartalmak, azon belül is a webes alkalmazások létrehozásával foglalkozik. Ennek tükrében minden webfejlesztőnek tisztában kell lennie a programozás alapjaival, hogy az itt tanult elveket tudja érvényesíteni webes alkalmazásaiban is.


3. NATÍV JAVASCRIPT

Mivel is kezdenénk a webfejlesztés megtanulását, ha nem a JavaScript-tel, a jelenleg egyik legtöbbet felhasznált, legsokoldalúbb programozási nyelvével. A JavaScript eredeti célja, hogy dinamizálja a kliens oldalon látható weboldalt, hogy az minél felhasználóbarátabb és élménydúsabb legyen, mára azonban szerver oldali és egyéb fejlesztési lehetőségei is elterjedtek. Megismerjük tehát eredeti célkitűzését a mai modern formájában.


4. angular

Már képesek vagyunk weboldalt létrehozni, mely szerkezetileg és látványvilágban megfelel elvárásainknak, illetve ismerjük a programozási alapelveket is. Következő feladatunk megismerni a JavaScript programnyelvet, amely eddigi statikus tartalmainkat dinamikussá teszi és egyben a frontend fejlesztés alapköve is.

5. Verziókezelés (GIT) és publikálás

Lefejlesztett kódjainkat kezelhetjük lokálisan, vagy szerveren is, de minden esetben fontos, hogy az egyes változatok, egyes döntési lépések visszavonhatók, visszaszerezhetők legyenek, hiszen a fejlesztés olyan irányt vehet, amelynél a manuális visszaforgatás már lehetetlen. A verziókezelő rendszerek, ezen belül is a GIT pontosan ebben tud minket segíteni. Elkészült programjainkat, weboldalainkat pedig publikálni is szeretnénk, ennek lehetőségeit is sorra vesszük.


6. nosql adatbázisok és azok kezelése

Nincs weboldal tartalom nélkül. A weboldalunk lehet bármennyire is szép és okos, azonban, ha nincs rajta tartalom, sem felhasználásban, sem pedig üzemeltetésben nem lesz hosszútávon profitábilis. A modul keretében megtanuljuk a NoSQL rendszereket felhasználni, hogy képesek legyünk nagy mennyiségű adatot kis energiabefektetéssel kereshetően megjeleníteni a felhasználónak.

7. node.JS

Az Angular teljes felhasználásához viszont fontosak a modulok, melyeket előre be kell töltetni és szerver oldalon az NPM (Node Package Manager) segítségével kell konfigurálni. Az NPM használata mellett pedig alapszinten betekintünk a Node.JS kezelésébe is.

8. OAUTH használata

A felhasználók azonosítása minden esetben egy fontos folyamat különböző üzleti célok eléréséhez. Azonban a beléptetés és a munkamenet kezelése minden esetben komoly védelmi intézkedéseket és biztonsági kockázatokat rejtett magában. A nyolcadik modul keretében megismerkedünk az OAUTH nyílt engedélyeztetési szabvánnyal, hogy ezt korszerűen más rendszerekkel összehangolva is képesek legyünk kialakítani.

9. Unit tesztelés

Miután a frontend webprogramozásba beletanultunk, láthatjuk, hogy lehetőségeink tárháza végtelen. Azonban a végtelen lehetőség végtelen programkódot, ez utóbbi pedig végtelen hibát eredményezhet, melyeket a lehető leghatékonyabban kell kiszűrnünk. Bár hibátlan program nem létezik, de megfelelően tesztelt igen! Ebben a modulban részletesen tanulunk az egységtesztek, avagy unit tesztek megírásáról és futtatásáról.

10. SQL alapok

Minden dinamikus weboldal adatbázisokra épül, hiszen a dinamikus weboldalak - mint szoftverrendszerek - hatalmas mennyiségű strukturált információval dolgoznak. Ennek eredményeképpen minden webfejlesztőnek tisztában kell lennie egy SQL alapú rendszer kialakításának alapvető szabályaival, hogy későbbi weboldalát megfelelő adatbázisra tudja építeni.

11. PHP programozás

Miután megtanultuk, hogyan lehet weboldalakat szerkeszteni, milyen kliensoldali és átkötő megoldások léteznek, valamint tudunk SQL alapú adatbázisokat is készíteni, itt az ideje, hogy megismerkedjünk a webfejlesztés örökzöldjével, a PHP-vel. A PHP igencsak kacifántos úton, de több mint 20 éve a webfejlesztés egyik csillaga, amely mindig képes volt megújulni és mind a mai napig elsődleges szerveroldali platform.

12. Üzleti kommunikáció

Végül, de nem utolsó sorban egy webfejlesztőnek nagyon fontos a megrendelővel való érthető kommunikáció. A legtöbb szoftver - legyen az weboldal vagy lokális alkalmazás - projekt szinten elbukhat, ha a fejlesztő és a megrendelő félreérti egymást. A megfelelő üzleti kommunikáció elsajátítása segít abban, hogy az elkészült munka teljes egészében megfeleljen az elvártaknak.

A tanfolyam adatai:
Képzés azonosító száma: Array
Tanfolyam díja: 990.000 Ft
Tanfolyam helyszíne: 1139 Budapest, Frangepán utca 3.

A tanfolyam megkezdésének feltételei:
Iskolai végzettség: érettségi végzettség

A képzést a RUANDER Oktatóközpont szervezi. Ha részletesebb tájékozatást szeretnél, kérünk keresd fel a weboldalunkat a részletek gombra kattintva.