Junior Java Backend fejlesztő + Mobilalkalmazás-fejlesztő tanfolyam

  • Leírás
  • Időpontok
  • Tananyag
  • Tudnivalók

A mai világban a hordozható eszközökre való alkalmazásfejlesztés egyre elterjedtebb szoftverfejlesztési irányzat, hiszen a mobiltelefonok, tabletek felhasználási aránya minden más szórakoztató elektronikai eszközéhez képest csúcsot dönt mára. A Java nyelv megtanulása után pedig a Kotlin / Java alapú Android alkalmazásfejlesztés egy relatív könnyen elsajátítható új terület, így ezen a képzésen két szakképesítés is megszerezhető.

Az Android, a világ egyik legnépszerűbb mobil operációs rendszere, mindig is szoros kapcsolatban állt a Java programozási nyelvvel. Az Android kezdetektől fogva támogatja a Java alapú szoftverek futtatását, először a Dalvik, majd az ART (Android Runtime) keretrendszer és az Android SDK segítségével. Az Android fejlesztés az idők során áttért a Kotlin programozási nyelv felé, amely ugyanúgy fut a Java virtuális gépen (JVM), mint a fordított Java kód. Ez lehetővé tette az új, JetBrains által fejlesztett nyelven írt alkalmazások futtatását az Android rendszereken anélkül, hogy módosítani kellett volna azokat.

2024-09-24 - 2026-01-29
Oktatási napok, időpontok
kedd, csütörtök
17:00 - 20:15


Időtartam
17 hónap


Ár
990.000 Ft


Oktatás módja
Online
2024-09-28 - 2026-03-28
Oktatási napok, időpontok
szombat
09:00 - 16:00


Időtartam
19 hónap


Ár
990.000 Ft


Oktatás módja
Online

Szoftverfejlesztés alapok

1. Infokommunikációs technológiák

Az első modul egy kis hardveres és szoftveres bemelegítés. Talán elsőre úgy tűnik, hogy a mai fejlesztési technológiák mellett egy szoftverfejlesztőnek ezekre nem lesz szüksége, de gondoljunk csak bele példaként: hosszú hónapok fejlesztése után mihez kezdünk, ha olyan erőforrásigényű programot hoztunk létre, amelyet alig lehet hardverrel kiszolgálni.

2. Hálózati ismeretek

A hálózatok felhasználói szintű ismerete elengedhetetlen, hogy később hálózati alkalmazásokat, multiplayer játékokat, vagy akár megfelelően felépített weboldalakat tudjunk készíteni. Mindezt természetesen saját, szoftverfejlesztői szempontunkból is megvizsgáljuk.

3. Programozási alapismeretek

Itt már belecsapunk a programozás rejtelmeibe! Ebben a modulban megismerjük az alapvető fogalmakat, elemeket és tételeket, valamint elkezdjük ezeket „programozói szemszögből” vizsgálni. Ez a gondolkodásmód szükséges ahhoz, hogy később nagy méretű, összetett alkalmazásokat is minőségi szinten tudjunk készíteni.

SQL alapok

4. SQL Alapok

Megismerjük az adatbázisokat, melyeket minden nagy szoftverrendszer használ az adatok tárolására, szűrésére. Az SQL alapok ismerete kulcsfontosságú későbbi alkalmazásaink kialakításához.

Java fejlesztő

5. Szoftverfejlesztés Java alapokon

Elérkeztünk a tanfolyam csúcspontjához: elmerülünk a szoftverfejlesztésben, valamint mélyebben megismerkedünk elsődleges referencianyelvünkkel, a Java-val! A modul végére már használjuk újonnan kialakult gondolkodásmódunkat és a korábbi modulok segítségével komolyabb alkalmazásokat is képesek leszünk lefejleszteni.

Szoftverfejlesztés eszközei

6. Szoftvertechnológia

Ebben a modulban tekintjük át, hogyan is néz ki egy szoftverprojekt, miért kell tervezni a szoftvereket és miért fontosak a logikai összefüggések. Megismerjük, milyen módszertanok és modellek állnak rendelkezésünkre ehhez, megtanuljuk modellezni a folyamatokat.

7. Verziókezelő és projektvezető eszközök

Manapság már hatalmas szoftverek készülnek, melyeket hosszú időn keresztül, csapatmunkában fejlesztenek. Megtanuljuk, melyek azok az eszközök, amik segítenek koordinálni ezeket a munkafolyamatokat - akár rövidebb, akár hosszabb munkaidő-távlatokban is.

8. Szoftvertesztelés

A fejlesztési folyamat egyik legfontosabb része, hiszen ha a szoftverünk fut, még közel sem biztos, hogy jól csinálja a dolgát. Olyan eszközöket ismerünk meg, melyek segítségével képesek leszünk kiszűrni a lehető legtöbb anomáliát, a lehető legegyszerűbb módokon - manuálisan és tesztelőprogramokkal is.

Mobilalkalmazás-fejlesztés

9. Kotlin programozási nyelv

Az kilencedik modul keretében beletanulunk a Kotlin programozási nyelvbe, az Android elsődleges fejlesztési platformjába. A Kotlin a JetBrains cég által kifejlesztett Java alapú fejlesztési környezet, így az eddig megtanult Java ismereteink fontosak lesznek ebben a modulban is.

10. Android fejlesztés Kotlin alapokon

A Kotlin áttanulmányozása után áttérünk a konkrét Android rendszerre való fejlesztésre, ahol az eddigi Kotlin és Java ismereteinket is aktívan felhasználva készítünk különböző Android-ra szánt alkalmazásokat. Megtanuljuk, hogyan lehet több képernyőfelbontásra felkészíteni a felhasználói felületet, illetve a publikálás és Google Play áruházba való feltöltés menetét is.

A tanfolyam adatai:
Képzés azonosító száma: Array
Tanfolyam díja: 990.000 Ft
Tanfolyam helyszíne: 1139 Budapest, Frangepán utca 3.

A tanfolyam megkezdésének feltételei:
Iskolai végzettség: érettségi bizonyítvány

A képzést a RUANDER Oktatóközpont szervezi. Ha részletesebb tájékozatást szeretnél, kérünk keresd fel a weboldalunkat a részletek gombra kattintva.