Junior rendszerüzemeltető tanfolyam

  • Leírás
  • Időpontok
  • Tananyag
  • Tudnivalók
Junior rendszerüzemeltető CISCO partner RUANDER
Erre a tanfolyamra igénybe veheted az akár 0%-os Képzési Hitelt!
A Képzési Hitelről bővebben: ITT olvashatsz.

Tanulj a legjobbaktól! A RUANDER Oktatási Kft. hivatalos CISCO hálózati akadémia, így képzett hálózati szakembertől tanulhatsz a képzés során.
Az informatikai rendszerek működése életünk szerves részévé vált. Gondoljuk el, mi lenne, ha leállnának az internetes banki szolgáltatások, nem kapnánk meg az email-eket, nem érnénk el kedvenc weboldalainkat, vagy a közösségi média állna meg teljesen - valószínűleg globális problémák ütnék fel a fejüket. E rendszerek stabil működése - a hét minden napján, napi 24 órában - komplex felépítést és folyamatos karbantartást igényel, melyet a rendszerüzemeltetők látnak el. Mivel a rendszerek összetettsége és mennyisége - publikus és vállalati szinten is - folyamatosan növekszik, a folyamatos rendszerfejlesztések és karbantartások egyre több rendszerüzemeltető munkáját is igénylik, mely a munkaerőpiacon is megmutatkozik!

Tanfolyamunkon megismerkedhetsz az informatikai rendszerek üzemeltetési hátterével, a rendszerek telepítésével, automatizálási lehetőségeivel, a hálózatok felépítésével, konfigurálásával, különböző szerverek telepítésével, a virtualizációs technológiákkal és a felhőszolgáltatásokkal - melyek lefedik az általános rendszerüzemeltetési feladatok szakmai és hibaelhárítási folyamatait.

A Junior rendszerüzemeltető szakképesítés az OKJ-t követő új felnőttképzési rendszer része, így a tanfolyam sikeres teljesítését követően - akkreditált vizsgaközpontban - államilag elismert bizonyítványt is szerezhetsz! Várunk online és tantermi oktatással is.


2024-09-21 - 2025-08-16
Oktatási napok, időpontok
szombat
09:00 - 16:00


Időtartam
11 hónap


Ár
590.000 Ft


Oktatás módja
Tantermi
2024-09-21 - 2025-08-16
Oktatási napok, időpontok
szombat
09:00 - 16:00


Időtartam
11 hónap


Ár
590.000 Ft


Oktatás módja
Online
2024-09-23 - 2025-02-10
Oktatási napok, időpontok
hétfő, kedd, szerda
09:00 - 14:00


Időtartam
5 hónap


Ár
590.000 Ft


Oktatás módja
Tantermi
2024-09-23 - 2025-02-10
Oktatási napok, időpontok
hétfő, kedd, szerda
09:00 - 14:00


Időtartam
5 hónap


Ár
590.000 Ft


Oktatás módja
Online
2024-09-24 - 2025-07-15
Oktatási napok, időpontok
kedd, csütörtök
17:00 - 20:15


Időtartam
10 hónap


Ár
590.000 Ft


Oktatás módja
Online

1. Informatikai rendszerek alapjai

Az első modulban elmélyülünk az informatikai rendszerek alapjaiban, a rendszerüzemeltetés alapjaiban. Ebben a modulban felvezetés jelleggel elindulunk a számítógépek és az informatika világába és egyben a mélyebb részekbe is betekintést kapunk.

2. PowerShell és Bash programozás

A második modulban elmélyülünk a Windows és Linux rendszereken alkalmazott parancssor programozási lehetőségekben. Itt olyan megoldásokat fogunk tanulni, amelyek segítségével későbbi rendszerüzemeltetői munkánk gyorsabbá és egyszerűbbé tehető.

3. Hálózatok menedzselése, adminisztrációja

Miután az egyes operációs rendszereket már minden gond nélkül tudjuk használni, jöhet a hálózatok megfelelő kezelése, a hálózat kiépítési lehetőségei és a biztonsági problémák megoldása.

4. SQL szerverek menedzsmentje

A negyedik modulban rátérünk az egyes specifikus szerverek kialakítására, ezek közül az egyik legfontosabb egy éles környezetben az adatbázis szerver és annak teljes értékű menedzsmentje. A modul keretében ezzel fogunk megismerkedni.

5. Alkalmazásszerverek kezelése, telepítése

Az ötödik modulban előkészítjük a környezetet az erőforrásokat kihasználó szoftverfejlesztőknek. Nekik az adatbázis szerver mellett szükségük lehet jó pár futtatókörnyezetre, mely programjaik futtatásához elengedhetetlen.

6. IT folyamatok elemzése, szabványosítása

Nem szabad viszont elmenni szó nélkül amellett sem, hogy minden céges környezetben előre jól definiált protokollok szerint kell eljárni egy-egy esemény bekövetkeztekor.

7. Alapszintű virtualizálási ismeretek

A hetedik modulban a nagyteljesítményű számítógépeink kihasználásával haladunk tovább. Manapság a számítógépek igen nagy teljesítménye lehetővé teszi, hogy egy számítógép erőforrásait szét tudjuk szedni akár alkalmazás, akár rendszer szinten, ezáltal sokkal hatékonyabban és pontosabban, kevesebb hardveres igénnyel tudunk nagyméretű rendszereket létrehozni.

8. Alapfokú felhőszolgáltatási feladatok

Végül, de nem utolsó sorban a virtualizálás után megismerkedünk ennek a központosított változatával, a felhőszolgáltatásokkal. A felhő az utóbbi évtizedekben egyre inkább a rendszerüzemeltetés szerves részévé vált, így a modern rendszerüzemeltetőnek tisztában kell lennie az előnyeivel, hátrányaival és minden egyéb tulajdonságával.

A tanfolyam adatai:
Képzés azonosító száma: 06134006
Tanfolyam díja: 590.000 Ft
Tanfolyam helyszíne: 1139 Budapest, Frangepán utca 3.

A tanfolyam megkezdésének feltételei:
Iskolai végzettség: középfokú végzettség

A képzést a RUANDER Oktatóközpont szervezi. Ha részletesebb tájékozatást szeretnél, kérünk keresd fel a weboldalunkat a részletek gombra kattintva.