Junior szoftvertesztelő tanfolyam

  • Leírás
  • Időpontok
  • Tananyag
  • Tudnivalók
Erre a tanfolyamra igénybe veheted az akár 0%-os Képzési Hitelt!
A Képzési Hitelről bővebben: ITT olvashatsz.

„Amíg a programokat emberek írják, nincs hibátlan program.” Ez a mondás a szoftverfejlesztés egy visszatérő problémáját mutatja be, mely fontossá és nélkülözhetetlenné emelte a szoftvertesztelői munkakört. Bár hibátlan program valóban nem létezik, a hibák számának jelentős csökkentésével a program megfelelően használhatóvá válik, és főként nem a felhasználó szenvedi el az ebből adódó esetleges kellemetlenségeket.

A szoftvertesztelő feladata, hogy megtervezze a hibafeltárás menetét, feltárja a hibákat, szakszerűen dokumentálja az eredményeket és megfelelően továbbítani tudja a fejlesztőknek. Junior szoftvertesztelő tanfolyamunkon e feladatok szakmai hátterét, lehetőségeit és folyamatait ismerheted meg egy olyan átfogó képzés keretében, mely elvégzését követően magabiztosan vetheted bele magad az információtechnológia világának eme hihetetlenül izgalmas területébe!

Jól képzett szoftvertesztelő szakemberekre – a folyamatosan erősödő digitalizáció következtében – egyre nagyobb szükség van a munkaerő-piacon, hiszen a fejlesztések száma egyre nő, a „felhasználói türelem” pedig egyre csökken. Emellett Junior szoftvertesztelő szakképesítésünk sikeres teljesítése esetén képesítő bizonyítvány szerezhető, így nem csak egy változatos és keresett terület szakembere lehetsz, hanem sikeres vizsga esetén államilag elismert képzés bizonyítványával vághatsz bele új szakmádba! Válassz online és tantermi csoportjaink közül.

2024-09-21 - 2025-04-12
Oktatási napok, időpontok
szombat
09:00 - 16:00


Időtartam
7 hónap


Ár
640.000 Ft


Oktatás módja
Online
2024-09-23 - 2025-03-26
Oktatási napok, időpontok
hétfő, szerda
17:00 - 20:15


Időtartam
7 hónap


Ár
640.000 Ft


Oktatás módja
Online

1. IKT alapismeretek

A tanfolyamot egy kis hardveres és szoftveres bemelegítéssel kezdjük, hiszen a számítógép kezelése nem egyenértékű annak ismeretével is. A modul keretében azokat a kulcspontokat érintjük, melyek a tesztelés megfelelő levezetéséhez szükségesek.

2. SQL Alapok

Minden nagy szoftverrendszer adatbázisokat használ a benne kezelt adatok tárolására, szűrésére. Az adatbázisok megismerése kulcsfontosságú ahhoz, hogy a teszteket megfelelően végig tudjuk vezetni, hiszen a szoftver adatbázis kapcsolati logikáját is tudnunk kell tesztelni. Mindezek mellett az adatbázisokat saját munkánk megsegítésére is használhatjuk a későbbiekben, hiszen vezethetünk bennük tesztelési naplókat, eredményeket is.

3. Programozás architekturális alapjai

Szoftvertervezőként nem kell értenünk a programozáshoz, azonban a programot felépítő egységeket és az alapvető logikát át kell látnunk. A harmadik modul keretében ezeket tanuljuk meg, hogy a tesztelés során érthetőek legyenek számunkra olyan alapfogalmak, mint például az alprogram, vagy az osztály.

4. Szoftvertechnológia

Miután már megtanultuk hogyan épül fel egy szoftver, melyek az alapvető építőkövei, meg kell ismerkednünk a tervezési és projekt-lebonyolítási logikával. Ez nem csak a fejlesztők feladata, hiszen egy tesztelőnek tisztában kell lennie azzal, hogy a projekt melyik fázisában milyen feladatokat kell elvégeznie – függően az alkalmazott fejlesztési modelltől.

5. Szoftvertesztelés

Elérkeztünk a tanfolyam legizgalmasabb részéhez, magához a szoftverteszteléshez. E modulhoz megérkezve már minden szükséges ismeretünk és tudásunk megvan ahhoz, hogy hatékonyan vágjunk bele képzésünk csúcspontjába, melynek során megismerjük a szoftvertervezés fogalmait, működését, típusait és lehetőségeit!

6. Verziókezelő és projektvezető eszközök

Tanfolyamunk utolsó moduljának kezdetekor már tisztában vagyunk a szoftverprojektek lefutásával, melynek kapcsán látni fogjuk, hogy a mai szoftverek milyen hatalmasak és összetettek. Ennek következménye, hogy a fejlesztők különböző projektvezető és verziókezelő rendszereket használnak annak érdekében, hogy ne vesszenek el a program egyes mérföldkövei, verziói között. A projekt aktív részeseként a tesztelőnek is fontos ismerni ezeket a rendszereket és eligazodni működésükben.

A tanfolyam adatai:
Képzés azonosító száma: 06134007
Tanfolyam díja: 640.000 Ft
Tanfolyam helyszíne: 1139 Budapest, Frangepán utca 3.

A tanfolyam megkezdésének feltételei:
Iskolai végzettség: középfokú végzettség

A képzést a RUANDER Oktatóközpont szervezi. Ha részletesebb tájékozatást szeretnél, kérünk keresd fel a weboldalunkat a részletek gombra kattintva.